FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA TJEDAN OD 19. DO 25. SRPNJA

ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zatjedan od 19. do 25. srpnja.
ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za tjedan od 19. do 25. srpnja.

PONEDJELJAK, 19. SRPNJA

-----------------------

DEN HAAG - Statusna konferencija u predmetu "Prlić i ostali" na kojoj bi se sudsko vijeće trebalo izjasniti o zahtjevima optuženih za privremeno puštanje na slobodu.

DEN HAAG - Glavna tužiteljica Haškog suda Carla del Ponte održat će konferenciju za novinare kako bi informirala javnost o nedavno objavljenoj optužnici protiv Gorana Hadžića i o suradnji Srbije i Crne Gore s ICTY-em.

MOSTAR - Konferencija ministara kulture zemalja jugoistočne Europe na kojoj će se raspravljati o obnovi kulturno-povijesnog naslijeđa u regiji. Hrvatsku će predstavljati ministar kulture Božo Biškupić. Organizator skupa je talijanska vlada u suradnji sa Svjetskom bankom i bosanskohercegovačkim vlastima te mostarskom Gradskom upravom.

BEOGRAD - Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer u ponedjeljak dolazi u službeni posjet Beogradu, tijekom kojega će se sastati s najvišim dužnosnicima državne zajednice Srbije i Crne Gore i dužnosnicima obje republike-članice.

BEOGRAD - U Specijalnom sudu za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu počinje suđenje 23-ojici članova kriminalnog "zemunskog klana", koje optužnica tereti za 14 ubojstava, tri otmice i terorističke napade na poduzeće "Difens" u Surčinu i sjedište Demokratske stranke Srbije u središtu Beograda. Riječ je o optuženima koji su, prije razdvajanja postupaka, bili obuhvaćeni istom optužnicom s optuženima za atentat na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, ubijenoga u ožujku prošle godine.

PARIZ - Turski premijer Tayyip Erdogan sastaje se s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom i premijerom Jean-Pierre Raffarinom kako bi dobio potporu za tursko približavanje Europskoj uniji.

BEČ - Prva konferencija za novinare novog austrijskog predsjednika Heinza Fischera.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush sastaje se u Bijeloj kući s predsjednikom Čilea Ricardom Lagosom kako bi razgovarao o poticanju demokracije i slobodne trgovine u regiji.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush sastaje se u Bijeloj kući s premijerom Malezije Abdullahom Badawijem s kojim će razgovarati o jačanju bilaterlane, regionalne i međunarodne suradnje dviju zemalja.

WASHINGTON - Međunarodna donatorska konferencija za Haiti u organizaciji Svjetske banke, Međuameričke razvojne banke, Ujedinjenih naroda i Europske komisije (do 20.)

NEW DELHI - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer u dvodnevnom posjetu Indiji.

UTORAK, 20. SRPNJA

------------------

LA VALLETTA - Hrvatski premijer Ivo Sanader i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul u službenom posjetu Malti gdje će se susresti s najvišim dužnosnicima te zemlje.

STRASBOURG - Plenarna sjednica Europskog parlamenta.

AMMAN - Posjet Visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i sigurnost Javiera Solane u okviru turneje tijekom kojeg će posjetiti i Egipat i Izrael.

WASHINGTON - Međunarodna donatorska konferencija za Haiti.

WASHINGTON - Američki državni tajnik Colin Powell sastaje se s novoizabranim predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.

- U Njemačkoj se obilježava 60. obljetnica neuspjelog atentata na Adolfa Hitlera.

- 35. godina otkako je američki astronaut Neil Armstrong zakoračio na Mjesec, što je i prvi čovjekov korak po tom planetu.

SRIJEDA, 21. SRPNJA

-------------------

LA VALLETTA - Hrvatski premijer Ivo Sanader i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul u službenom posjetu Malti gdje će se susresti s najvišim dužnosnicima te zemlje.

STRASBOURG - Irski premijer Bertie Ahern pred Europskim parlamentom povodom kraja irskog predsjedanja Europskom unijom.

PARIZ - Malezijski premijer Abdullah Ahmad Badawi u posjetu Francuskoj gdje će se susresti s predsjednikom Jacquesom Chiracom.

KIJEV - Ruski predsjednik Vladimir Putin u posjetu Ukrajini.

KAIRO - Susret ministara vanjskih poslova Egipta, Kuvajta, Saudijske Arabije, Sirije, Turske, Irana, Jordana i Iraka. Oni trebaju razgovarati o načinima pomoći Iraku te sigurnosnom stanju u toj zemlji.

ČETVRTAK, 22. SRPNJA

--------------------

ZAGREB - Francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier u jednodnevnom posjetu Zagrebu gdje će se susresti s najvišim hrvatskim dužnosnicima i otvoriti francusko veleposlanstvo na novoj lokaciji.

SARAJEVO - Europski povjerenik za vanjske odnose Chris Patten u posjetu BiH.

BRUXELLES - Glasovanje Europskog parlamenta o novom predsjedniku Europske komisije, bivšem portugalskom premijeru Joseu Manuelu Duraou Barrosu.

WASHINGTON - Ministar obrane Republike Hrvatske Berislav Rončević u posjetu Sjedinjenim Državama. Rončević će u Pentagonu s američkim ministrom obrane Donaldom Rumsfeldom razgovarati o obrambenoj suradnji dviju zemalja, a na Capitol Hillu se sastaje s zastupnicima u američkom Kongresu (do 23.)

GLENVIEW, Illinois - Američki predsjednik George W. Bush govori o sigurnosti Sjedinjenih Država.

WASHINGTON - Neovisno istražno povjerenstvo trebalo bi objaviti konačno izvješće o napadima 11. rujna.

PETAK, 23. SRPNJA

-----------------

MOSTAR - Otvaranje obnovljenog Starog mosta na kojem se očekuje dolazak velikog broja stranih dužnosnika.

WASHINGTON - Nastavak konzultacija hrvatskog ministra obrane Berislava Rončevića u Pentagonu.

SUBOTA, 24. SRPNJA

------------------

- nema najavljenih važnijih događaja

NEDJELJA, 25. SRPNJA

--------------------

- nema najavljenih važnijih događaja

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙