FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIM: ODRŽANA KONFERENCIJA SAVEZA GRADOVA I OPĆINA

RIM, 16. srpnja 2004. (Hina/AR) - U Rimu je , pod pokroviteljstvomEuropske komisije, u petak održana konferencija nacionalnih savezagradova i općina na kojoj je talijanski nacionalni savez- ANCIpotpisao sporazum o suradnji s nacionalnim savezima novih članica EU.Bilo je predviđeno i potpisivanje sporazuma sa Savezom udruge gradovai udruge općina RH, ali se hrvatski predstavnik nije pojavio, pa seočekuje da će Hrvatska potpisati sporazum naknadno.
RIM, 16. srpnja 2004. (Hina/AR) - U Rimu je , pod pokroviteljstvom Europske komisije, u petak održana konferencija nacionalnih saveza gradova i općina na kojoj je talijanski nacionalni savez- ANCI potpisao sporazum o suradnji s nacionalnim savezima novih članica EU. Bilo je predviđeno i potpisivanje sporazuma sa Savezom udruge gradova i udruge općina RH, ali se hrvatski predstavnik nije pojavio, pa se očekuje da će Hrvatska potpisati sporazum naknadno.

Na skupu pod naslovom "Više Europe, više zajedničkih ideja" (More Europe, more ideas in commune), pri čemu riječ-zajednički- znači i komunu, općinu, govorili su predstavnici nacionalnih saveza gradova i veleposlanici Poljske, Češke, Slovačke, Slovenije, Madžarske i hrvatski veleposlanik u Rimu Drago Kraljević.

On se ispričao zbog nedolaska hrvatskih predstavnika, a za Hinu je izjavio da je razlog za nedolazak u tome što nije bilo dovoljno vremena da se prouči sporazum.

Osim Kraljevića iz Hrvatske je bila prisutna jedino predstavnica grada Rijeke Vesna Lukanović, jer Rijeka surađuje s talijanskim i drugim savezima.

U programu za današnju konferenciju je pisalo kako je jedan od "ciljeva ANCI-a promicanje susjedne Hrvatske kako bi što prije dostigla zemlje Europske unije".

U sporazumu koji su potpisale ostale zemlje spominje se i Hrvatska i priželjkuje se njezin najskoriji ulazak u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙