FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: BEČKA ZRAČNA LUKA ZAINTERESIRANA JE ZA UDIO U ZAGREBAČKOJ ZRAČNOJ LUCI "PLESO"

ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Austrija i Hrvatska zainteresirane suza izgradnju "vodene prometnice" na Dunavu, sažima austrijskivicekancelar i ministar prometa Hubert Gorbach u razgovoru zaaustrijsku agenciju APA rezultate posjeta Zagrebu.
ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Austrija i Hrvatska zainteresirane su za izgradnju "vodene prometnice" na Dunavu, sažima austrijski vicekancelar i ministar prometa Hubert Gorbach u razgovoru za austrijsku agenciju APA rezultate posjeta Zagrebu.

Na političkoj razini taj je posjet po Gorbachovim riječima trebao ponajprije signalizirati potvrdu novog statusa Hrvatske kao kandidata za ulazak u EU.

Kada je riječ o Dunavu, Hrvatska i Austrija trebale bi formirati bilateralnu "skupinu za koordinaciju, napominje Gorbach, obrazlažući tu inicijativu interesom za preusmjeravanje robnog prometa na ekološki prihvatljiviji "vodenu prometnicu". U tom su kontekstu u prvom planu poboljšanje uvjeta prijevoza i izgradnja logistike, ističe vicekancelar Gorbach.

Konkretna suradnja nazire se po riječima austrijskog kancelara i na relaciji bečke i zagrebačke zračne luke, prenosi APA, napominjući da bi zagrebačka zračna luka, koja se trenutno još nalazi u vlasništvu države, trebala biti djelomice privatizirana.

Bečka zračna luka planira kupiti udio u zagrebačkoj zračnoj luci, ističe APA, dodajući da su zato u pratnji vicekancelara Gorbacha bili i članovi njezina upravnog odbora Herbert Kaufmann i Kurt Waniek. Jedan od ciljeva tog "strateškog partnerstva" trebala bi biti obnova zagrebačke zračne luke, navodi APA tumačenje austrijskog vicekancelara Huberta Gorbacha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙