FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prlender, Mesić i Biškupić o Dubrovačkim ljetnim igrama

DUBROVNIK, 10. srpnja 2004. (Hina) - Više od pola stoljeća Dubrovačkeljetne igre promiču hrvatsku kulturu i umjetnost, a na dubrovačketrgove i pozornice privlače istaknute svjetske umjetnike, potvrđujućisvoju kulturološku funkciju i važnost Dubrovnika na kulturnoj kartisvijeta, rekao je intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlendervečeras nakon njihova svečanog otvorenja.
DUBROVNIK, 10. srpnja 2004. (Hina) - Više od pola stoljeća Dubrovačke ljetne igre promiču hrvatsku kulturu i umjetnost, a na dubrovačke trgove i pozornice privlače istaknute svjetske umjetnike, potvrđujući svoju kulturološku funkciju i važnost Dubrovnika na kulturnoj karti svijeta, rekao je intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender večeras nakon njihova svečanog otvorenja.

Slušajući ulomke iz klasika hrvatske književnosti, večeras smo se ponovno uvjerili u univerzalne poruke Držića, Gundulića i Vojnovića, čije je stvaralaštvo najvećim dijelom vezano uz Dubrovnik, kazao je, među ostalim, Prlender.

Bilo je vrlo svečano, rekao je predsjednik Republike Stjepan Mesić, te pohvalio autore scenarija jer su uvrstili Pometa i na drugim jezicima. Na taj smo način osjetili povezanost s Europom i svijetom, rekao je Mesić.

Predsjednik Vijeća festivala ministar kulture Božo Biškupić izrazio je zadovoljstvo vrlo bogatim programom ovogodišnjih Igara. Kazao je kako je Dubrovnik po svojoj bogatoj kulturi i povijesti oduvijek bio prozor u svijet te kako je kroz Igre punih 55 godina promotor hrvatske kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙