FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RBA: U PRVOM POLUGODIŠTU POVEĆANJE AKTIVE ZA 15,4 POSTO

ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Raiffeisenbank Austria (RBA) Zagreb uprvih je šest mjeseci ove godine ostvarila 124,4 milijuna kuna dobitiprije oporezivanja, dok je aktiva u prvom polugodištu ove godine uodnosu na kraj 2003. povećana za 15,4 posto, na 21,5 milijardi kuna,izvijestili su danas iz RBA.
ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Raiffeisenbank Austria (RBA) Zagreb u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila 124,4 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja, dok je aktiva u prvom polugodištu ove godine u odnosu na kraj 2003. povećana za 15,4 posto, na 21,5 milijardi kuna, izvijestili su danas iz RBA.

Iz RBA ističu kako četiri godine za redom ostvaruje stabilan rast aktive od po 4,5 milijardi kuna godišnje te da prvo polugodište ove godine pokazuje ubrzanje rasta, no i kako nakon uvođenja novih restriktivnih mjera HNB-a u drugom polugodištu očekuju usporavanje.

U prvoj polovici ove godine RBA je zabilježila rast neto prihoda od kamata za 11 posto, na 242,4 milijuna kuna, te 33,6 postotno povećanje neto prihoda od provizija, koji su dosegnuli iznos od 73,9 milijuna kuna. Dobit banke nakon oporezivanja na kraju lipnja iznosila je 109,4 milijuna kuna.

U odnosu na prošlu godinu, kažu u RBA, pojačana je i kreditna aktivnost, pa je već u prvom polugodištu ove godine dostignut iznos ostvarenog rasta kredita u prethodnoj godini.

U poslovima platnog prometa, pak, u prvih šest mjeseci ove godine ostvaren je volumen od 3,8 milijardi eura transakcija s inozemstvom, dok je u domaćem platnom prometu za pravne osobe ostvareno 154 milijarde kuna prometa, a broj transakcija je povećan za 22 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙