FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER, ŠEKS I HEBRANG S AUSTRIJSKIM VICEKANCELAROM

ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader, predsjednikSabora Vladimir Šeks i potpredsjednik Vlade i ministar zdravstvaAndrija Hebrang odvojeno su u četvrtak razgovarali s austrijskimvicekancelarom i saveznim ministrom za promet, inovacije i tehnologijuHubertom Gorbachom, priopćili su Vlada i Sabor.
ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader, predsjednik Sabora Vladimir Šeks i potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Andrija Hebrang odvojeno su u četvrtak razgovarali s austrijskim vicekancelarom i saveznim ministrom za promet, inovacije i tehnologiju Hubertom Gorbachom, priopćili su Vlada i Sabor.

U razgovorima je izraženo zadovoljstvo što se hrvatsko-austrijski odnosi mogu okarakterizirati kao bilateralno partnerstvo koje jasno pokazuje tendenciju daljnjeg produbljivanja suradnje na svim razinama. Austrijskom sugovorniku je zahvaljeno na potpori hrvatskom približavanju Europskoj uniji.

Gorbach je istaknuo je da Austrija u potpunosti podupire što skoriji ulazak Hrvatske u EU, a Austrija će joj na tom putu i dalje pružati svu moguću potporu.

Obje su strane pozdravile i daljnje intenziviranje gospodarske suradnje u brojnim segmentima, od prometa preko graditeljstva do turizma, kao i činjenicu da je Austrija najveći ulagač i četvrti najvažniji vanjskotrgovinski partner RH. Izraženo je zadovoljstvo stalnim porastom vanjskotrgovinske razmjene, te činjenicom da se u prosjeku godišnje u Hrvatskoj otvori oko 10 novih austrijskih predstavništava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙