FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PHELPS U PET POJEDINAČNIH DISCIPLINA I TRI ŠTAFETE NA OI U ATENI

LONG BEACH, 15. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Iako je osigurao nastup ušest pojedinačnih disciplina američki plivač Michael Phelps naOlimpijskim igrama u Ateni plivat će "samo" u pet pojedinačnihdisciplina i u tri štafete. Odustao je od nastupa na 200m leđno gdjeje u ponedjeljak na američkim kvalifikacijama izgubio od AaronPeirsola, koji isplivao novi svjetski rekord.
LONG BEACH, 15. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Iako je osigurao nastup u šest pojedinačnih disciplina američki plivač Michael Phelps na Olimpijskim igrama u Ateni plivat će "samo" u pet pojedinačnih disciplina i u tri štafete. Odustao je od nastupa na 200m leđno gdje je u ponedjeljak na američkim kvalifikacijama izgubio od Aaron Peirsola, koji isplivao novi svjetski rekord.

Na konferenciji za novinare Phelps i njegov trener Bob Bowman objavili su da će na OI u Ateni nastupiti na 200m slobodno, 100m i 200m leptir, te na 200m i 400m mješovito. Također, plivat će u štafetama 4x100 i 4x200 slobodno, te na 4x100 mješovito.

Najveća konkurencija čeka ga na 200m slobodno. Protivnici će mu biti svjetski rekorder Ian Thorpe, odlični Nizozemac Pieter van den Hoogenband, bivši svjetski rekorder Grant Hackett i sunarodnjak Klete Keller.

Phelps će u Ateni pokušati oboriti rekord Marka Spitza, koji je na Olimpijskim igrama u Muenchenu osvojio sedam zlatnih medalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙