FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sabor: mlinarić najavio nove uvjete za registraciju osobnih automobila

ZAGREB,14. srpnja(Hina) - Ministar unutarnjih poslova Marjan Mlinarićnajavio je danas u Saboru uvođenje novog uvjeta za registracijuosobnog automobila, koji vlasnik neće moći registrirati ako prethodnonije platio sve kazne za koje postoji pravomoćna presuda.
ZAGREB,14. srpnja(Hina) - Ministar unutarnjih poslova Marjan Mlinarić najavio je danas u Saboru uvođenje novog uvjeta za registraciju osobnog automobila, koji vlasnik neće moći registrirati ako prethodno nije platio sve kazne za koje postoji pravomoćna presuda.

Mlinarić je to najavio pozivajući zastupnike da podrže Vladin prijedlog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, o kojemu je Sabor danas raspravljao gotovo deset sati.

Na primjedbe oporbe da kvalitetan zakon o tako složenom pitanju nije moguće donijeti u hitnom postupku, Mlinarić je odgovorio da je u Vladin prijedlog uklopljen najveći dio primjedaba iz rasprava o zakonima koji obrađuju sličnu tematiku.

Ustvrdio je također da se već nakon medijskih rasprava o novom zakonu u posljednje vrijeme primjećuje smanjenje broja prometnih prekršaja i nesreća.

"Ako bismo zakon i razmatrali u još jednom čitanju, ne bismo postigli savršenost, a vrijeme je značajan moment, pogotovu kad se uzme u obzir da je pred nama turistička sezona", upozorio je Mlinarić, koji očekuje da će već samo saznanje da postoji novi, stroži zakon pozitivno utjecati na vozače.

Izvijestio je da je policija u prvih šest mjeseci ove godine podnijela 30 posto više prekršajnih prijava nego lani u istom razdoblju. No, upozorio je, "to se pokazalo kao uzaludan posao, jer je na sudovima ostalo milijun neriješenih predmeta i nitko više nije htio plaćati kazne na licu mjesta, jer je znao da će doći do zastare", čemu će, očekuje, doskočiti novi zakon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙