FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND zabrinut zbog uvjetne kazne dosuđene novinarki Ljubici Letinić zbog klevete

ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND)izrazilo je danas zabrinutost zbog uvjetne zatvorske kazne koju jezbog klevete novinarki Hrvatskog radija Ljubici Letinić dosudioOpćinski sud u Splitu.
ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) izrazilo je danas zabrinutost zbog uvjetne zatvorske kazne koju je zbog klevete novinarki Hrvatskog radija Ljubici Letinić dosudio Općinski sud u Splitu.

Predsjednik HND-a Dragutin Lučić u priopćenju ističe kako takva kazna, iako je nepravomoćna i uvjetna, svjedoči da se u hrvatskoj sudskoj praksi kani i dalje držati na snazi zatvor kao kazna za počinjeno djelo protiv časti i ugleda.

"Zabrinuti smo zbog te kazne novinarki Letinić i plašimo se da nešto liberalnija formulacija u konačnom prijedlogu izmjena i dopuna Kaznenog zakona, koji se donosi ovih dana u Hrvatskom saboru, za počinitelje klevete neće ni u čemu izmijeniti takvu praksu".

HND i dalje smatra da bi jedino suvremeno, liberalno rješenje bilo brisanje klevete i uvrede iz Kaznenog zakona i reguliranje tog djela u građanskom parničnom postupku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙