FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUGARSKA VLADA POTVRDILA SMAKNUĆE TAOCA U IRAKU

SOFIJA, 14. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Bugarska vlada u utorak jepotvrdila da je jedan od dvojice otetih bugarskih vozača kamionaubijen u Iraku, unatoč golemim diplomatskim naporima da ga se spasi.
SOFIJA, 14. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Bugarska vlada u utorak je potvrdila da je jedan od dvojice otetih bugarskih vozača kamiona ubijen u Iraku, unatoč golemim diplomatskim naporima da ga se spasi.

"Mogu potvrditi da je jedan od dvojice Bugara pogubljen", kazao je vladin glasnogovornik Dimitar Tsonev. "To je bila nejednaka borba. Učinili smo goleme napore u posljednjih nekoliko dana", dodao je Tonev. On nije naveo koji je od dvojice otetih muškaraca ubijen.

Katarska satelitska televizijska postaja Al-Jazeera objavila je ranije u utorak da je skupina militanata povezana s al Qaedom, pod vodstvom Abu Musaba al-Zarqawija, ubila jednog Bugara i zaprijetila da će smaknuti i drugoga.

Bugarska, koja podupire američku politiku u Iraku, učinila je velike diplomatske napore da spasi dvojicu svojih državljana, nakon što su militanti zaprijetili da će ih ubiti ako američka vojska ne oslobodi iračke zatvorenike koje drži.

Al-Jazeera tvrdi da im je dostavljena videosnimka egzekucije jednog od zatočenih Bugara, ali ju nije prikazala.

Georgi Lazov (30) i Ivailo Kepov (32) oteti su 27. lipnja dok su prevozili automobile iz Bugarske u Mosul. Njihova vlada tvrdi da je riječ o običnim radnicima, koji nemaju veze s politikom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙