FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK JUŽNE KOREJE ZATRAŽIO ISTRAGU O UBOJSTVU TAOCA U IRAKU

SEUL, 24. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Predsjednik Južne Koreje RohMoo-hyun naredio je u četvrtak punu istragu otmice i ubojstvakorejskog taoca u Iraku, nakon što je, prema pisanju agencija, izašlona vidjelo da se otmica dogodila tri tjedna prije nego što je Seul zanju saznao.
SEUL, 24. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Predsjednik Južne Koreje Roh Moo-hyun naredio je u četvrtak punu istragu otmice i ubojstva korejskog taoca u Iraku, nakon što je, prema pisanju agencija, izašlo na vidjelo da se otmica dogodila tri tjedna prije nego što je Seul za nju saznao.

Zatočeom Kim Sun-ilu irački su militanti u utorak odrubili glavu, nakon što je Seul odbio njihove zahtjeve da povuku svoje osobe iz Iraka i odustanu od slanja novih 3.000 vojnika.

Mediji su u četvrtak objavili da je američka televizijska postaja APTN početkom lipnja o otmici izvijestila južnokorejsko Ministarstvo vanjskih poslova. Dužnosnici tog ministarstva nisu odmah bili dostupni za izjave.

Kim je bio evangelički kršćanin, a u Iraku je godinu dana radio kao prevoditelj za južnokorejsku tvrtku koja opskrbljuje američku vojsku.

Na dan smaknuća televizijska postaja Al Jazeera objavila je dijelove snimke, no u četvrtak rano ujutro ta se snimka u cijelosti pojavila na Internetu.

Južnokorejsko Ministarstvo informiranja izjavilo je kako pokušava onemogućiti Internet pristup toj snimci, a predstavilo je i nadzorni sustav napravljen da zatvoriti bilo koju web stranicu s koje se pokuša skinuti video zapis Kimova ubojstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙