FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAN OPTUŽUJE IAEA-U DA VODI DVOSTRUKU POLITIKU

TEHERAN, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik MohamadKhatami optužio je u ponedjeljak Međunarodnu agenciju za atomskuenergiju da vodi dvostruku politiku u borbi protiv širenja nuklearnogoružja u svijetu.
TEHERAN, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik Mohamad Khatami optužio je u ponedjeljak Međunarodnu agenciju za atomsku energiju da vodi dvostruku politiku u borbi protiv širenja nuklearnog oružja u svijetu.

Tijekom sastanka s premijerom Singapura Goh Chok Tongom koji se nalazi u posjetu iranskom glavnom gradu, Khatami je potvrdio da nuklearnom oružju "nema mjesta" u doktrini obrane Islamske republike te da on vodi kampanju protiv tog oružja na Bliskom istoku.

On je aludirao na iransko stajalište prema kojem je Iran izložen neopravdanim kritikama IAEA-e, a Izrael izbjegava međunarodni pritisak po tom pitanju, javlja Irna.

"Ako je atomsko oružje opasno, svijet bi se treba osjećati zainteresiranim za atomske programe tih zemalja koje nisu dio Međunarodne agencije za atomsku energiju", rekao je iranski predsjednik, prenosi Irna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙