FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INDIJA ĆE DO 2035. BROJEM STANOVNIKA PREMAŠITI KINU

NEW DELHI, 11. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Indija ima više milijardestanovnika i ako se sadašnji rast nastavi, do 2035. premašit će Kinu ipostati najmnogoljudnija zemlja na svijetu, priopćio je indijski uredza popis stanovništva.
NEW DELHI, 11. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Indija ima više milijarde stanovnika i ako se sadašnji rast nastavi, do 2035. premašit će Kinu i postati najmnogoljudnija zemlja na svijetu, priopćio je indijski ured za popis stanovništva.

U konačnom izvješću objavljenom u nedjelju na Svjetski dan stanovništva ističe se da je zadnji popis stanovništva pokazao da je Indija 1. ožujka 2001. imala milijardu i 29 milijuna stanovnika. Samo u deset godina, od 1991. do 2001., indijsko stanovništvo poraslo je za 182 milijuna, što je više od procijenjenog broja stanovnika Brazila.

Nastavi li se takav rast, Indija će do 2035. imati 1,46 milijardi stanovnika, više nego Kina koja je oduvijek bila najmnogoljudnija, citirali su indijski mediji dužnosnika iz ureda za popis stanovništva J. K. Banthiju.

Popis stanovništva pokazao je i da 35 posto ukupnog stanovništva Indije ne zna čitati ni pisati, a među ženama je nepismanost još veća, gotovo 50 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙