FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U NASILJU U KAŠMIRU POGINULO 22 LJUDI

KAŠMIR-NASILJEU NASILJU U KAŠMIRU POGINULO 22 LJUDISRINAGAR, Indija, 2. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Najmanje 22 ljudi,uključujući sedmoricu policajaca i troje djece, poginulo je u novomvalu nasilja u indijskom Kašmiru unatoč mirovnim naporima Indije iPakistana, objavila je u petak indijska policija.
SRINAGAR, Indija, 2. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Najmanje 22 ljudi, uključujući sedmoricu policajaca i troje djece, poginulo je u novom valu nasilja u indijskom Kašmiru unatoč mirovnim naporima Indije i Pakistana, objavila je u petak indijska policija.

Nasilje je ponovno izbilo u trenutku kada su indijsko-pakistanski pregovori o spornoj regiji dobili novi zamah.

Indijski i pakistanski ministri vanjskih poslova sastali su se u petak na marginama azijske sigurnosne konferencije u Indoneziji i obećali da će nastaviti razgovore.

Šestorica policajaca poginula su kada je njihovo vozilo naišlo na nagaznu miru južno do Srinagara, središta regije. Policajci su u bili u pratnji zastupnika vladajuće Kongresne stranke Lala Singha, koji u napadu nije ozlijeđen. Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost.

Osim toga, dvoje djece poginulo je u eksploziji u središtu Srinagara.

U nizu odvojenih incidenata diljem Kašmira poginulo je još 14 ljudi, uključujući jedno dijete, osmoricu militanata i jednog policajca.

Prema službenim indijskim podacima, u 15 godina separatističkih sukoba u Kašmiru poginulo je više od 40.000 ljudi. Separatisti govore pak o čak 90.000 poginulih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙