FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KALI: PREDSTAVLJEN OGLEDNI PROJEKT "SRDELA SNACK"

KALI, 10. srpnja 2004. (Hina) - U Kalima na otoku Ugljanu danas jepredstavljen ogledni projekt za pripremanje jedinstvenih jela odjadranske plave ribe pod nazivom "Srdela snack".
KALI, 10. srpnja 2004. (Hina) - U Kalima na otoku Ugljanu danas je predstavljen ogledni projekt za pripremanje jedinstvenih jela od jadranske plave ribe pod nazivom "Srdela snack".

Ogledni projekt provode Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za marketing u poljoprivredi i Ribarska zadruga "Sloga" iz Kali.

Pokrovitelj projekta je Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, a svrha mu je na domaćemu turističkom tržištu ponuditi prehrambeno vrijedan, jednostavan i prihvatljiv obrok od plave ribe u ugostiteljskim objektima brze hrane pod nazivom "Srdela snack" - samostojećim dalmatinskim kućicama ili u kamenim kućama.

Kako je rekao dr. Ante Kolega s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, današnjim predstavljanjem tog oglednog projekta u Kalima namjerava se povezati ulov plave ribe i ugostiteljstvo. Testirat ćemo reakcije potrošača, istaknuo je dr. Kolega i dodao da je srdela, kao i druga plava riba, zanemarena u prehrani, a riječ je o iznimno vrijednom nutricionističkom proizvodu.

Testiranjem ugostiteljske ponude, logističkim sustavom (ulov, dorada i doprema ribe do ugostiteljskih objekata), gospodarskim učinkom i zadovoljstvom kupaca dobit ćemo pouzdanu informaciju o opravdanosti modela u stvarnome gospodarskom okružju, rekao je dr. Ante Kolega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙