FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKI AKTIVISTI NE ŽELE DA IM MILKA PRIVREMENO "OBOJI" NAJVIŠI VRH U DRŽAVI

BERLIN, 9. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Lokalni političari i zaštitariokoliša prosvjeduju protiv planova švicarske tvornice čokolade Milkada najvišu planinu u Njemačkoj privremeno "oboji" plavo-ljubičastimzrakama, u boji zaštitnoga znaka te čokolade.
BERLIN, 9. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Lokalni političari i zaštitari okoliša prosvjeduju protiv planova švicarske tvornice čokolade Milka da najvišu planinu u Njemačkoj privremeno "oboji" plavo-ljubičastim zrakama, u boji zaštitnoga znaka te čokolade.

"Zapleli smo se u mrežu sponzora i grabljivaca novca i prijeti nam opasnost da počnemo stavljati cijenu na prirodu", rekao je u petak socijaldemokrat Ludwig Woerner iz bavarskoga regionalnog parlamenta.

Milka namjerava 2962 metra visok vrh Zugspitze u njemačkim Alpama osvijetliti ljubičastim reflektorima na 40 minuta 23. srpnja, rekla je glasnogovornica tvrtke koja proizvodi Milku.

"Iz javnih donacija prikupit ćemo novac za lokalne ekološke projekte, a istovremeno ćemo dobiti priznanje za Milku", rekla je glasnogovornici.

Mjesne vlasti u obližnjem gradu Garmisch-Partenkirchenu uz austrijsku granicu i bavarsko ministarstvo zaštite okoliša kažu da tvrtka smije nastaviti s projektom ako plati eventualnu štetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙