FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na otoku Prvić kod Šibenika s radom počeo prvi hotel

ŠIBENIK, 9. srpnja 2004. (Hina) - Primanjem prvih gostiju ovoga jetjedna s radom započeo prvi hotel otvoren na otoku Prvić kod Šibenikapod imenom "Maestral", kategoriziran je s tri zvjezdice, a smještajnimu je kapacitet 12 soba sa 27 kreveta.
ŠIBENIK, 9. srpnja 2004. (Hina) - Primanjem prvih gostiju ovoga je tjedna s radom započeo prvi hotel otvoren na otoku Prvić kod Šibenika pod imenom "Maestral", kategoriziran je s tri zvjezdice, a smještajni mu je kapacitet 12 soba sa 27 kreveta.

Hotel se nalazi u jednom od dva mjesta na tome otoku, Prvić Luci, koje ima 150 stanovnika, a trenutno se u njemu odmara 20-ak slovenskih gostiju.

Vlasnik hotela je zagrebački poduzetnik Filip Horvat, koji je hotel otvorio u zgradi koja je u tom mjestu izgrađena još 1892. za potrebe školstva. Kasnije je ta zgrada pretvorena u odmaralište za djecu i omladinu, a kako se doznaje, Horvat ju je od Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) kupio 1999. godine. Ukupno je za kupnju i uređenje hotela uloženo 3,5 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙