FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABOR SUTRA O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA

ZAGREB,8. srpnja 2004.(Hina) - Hrvatski će sabor osmu sjednicu sutranastaviti raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o državnimslužbenicima i namještenicima, koji bi, među ostalim, trebaopojednostaviti postupak prijama u državnu službu.
ZAGREB,8. srpnja 2004.(Hina) - Hrvatski će sabor osmu sjednicu sutra nastaviti raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o državnim službenicima i namještenicima, koji bi, među ostalim, trebao pojednostaviti postupak prijama u državnu službu.

Predloženi zakonski tekst predviđa ukidanje obveze pribavljanja suglasnosti Ministarstva financija i nadležnog upravnog tijela, koje, po važećim propisima, mora potvrditi da u trenutku primanja u službu novog službenika, nema neraspoređenih službenika koji bi mogli popuniti to radno mjesto.

Predviđeni su i blaži uvjeti za raspoređivanje na mjesta upravnog savjetnika i višeg upravnog savjetnika, s pojašnjenjem da se time želi zaustaviti trend odlaska iz državne službe mladih kadrova, koji, iako po svojim sposobnostima i zalaganju to zaslužuju, zbog prestrogih uvjeta ne mogu napredovati u karijeri.

Stoga se, umjesto dosadašnjih pet, za obavljanje posla upravnog savjetnika predviđaju tri godine radnog staža. Radni staž potreban za obavljanje poslova višeg upravnog savjetnika skraćuje se s 10 na pet godina.

Sabor će, kako je najavljeno, sutra poslijepodne glasovati o ranije raspravljenim točkama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙