FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTARSTVO GRADITELJSTVA: POČELO UKLANJANJE BESPRAVNE IZGRADNJE U MARKUŠEVCU

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je poslijepodne da jezapočelo uklanjanje bespravno sagrađenih objekata u zagrebačkojpodsljemenskoj zoni.
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je poslijepodne da je započelo uklanjanje bespravno sagrađenih objekata u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni.

Započelo je rušenje objekta nepoznatog investitora na na adresi Gradečak Lijevi bb, za što je rješenje izdano još 23. svibnja 2000. i na njega nije podnesena žalba. Objekt je izgrađen izvan građevinskog područja u zelenoj zoni Parka Medvednica i ne može se legalizirati, ističe se u priopćenju.

Dodaje se da su inspekcijski postupci za sve bespravne objekte u Gradečaku Lijevom u Markuševcu okončani tijekom 2000. i 2001.

Na uklanjanju bespravnih objekata na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije angažirana je zagrebačka tvrtka "Tehnopublic" koja je kao najpovoljniji ponuđač izabrana na javnom natječaju 2002. Na istom natječaju izabrane su i tvrtke "Konstruktor" iz Rijeke i "TGT" iz Pule za obavljanje tih poslova na obalnom području, stoji u priopćenju.

S obzirom na neke nepotpune i netočne informacije objavljene u medijima glasnogovornica ministarstva Kata Gojević u priopćenju navodi da je ministrica Marina Matulović Dropulić obavijestila Ljubu Česića Rojsa da se njegov bespravni objekt u Gradečaku Lijevom mora ukloniti, a ako ga želi sam srušiti da se to mora zapisnički utvrditi s građevinskom inspekcijom.

Glasnogovornica dodaje da je ministrica dobila saznanja o bespravnim objektima u Markuševcu tek kada su joj za njih postavljeni upiti za legalizaciju, stoji u priopćenju iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙