FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francusko izaslanstvo u posjetu HRM-u

SPLIT, 8. srpnja 2004. (Hina) - U trodnevnom posjetu ZapovjedništvuHrvatske ratne mornarice u Splitu boravi izaslanstvo Ministarstvaobrane Republike Francuske na čelu s direktorom Agencije za naoružanjegeneralom Nicolasom de Chezellesom i vojnim izaslanikom pukovnikomPascalom Hartom.
SPLIT, 8. srpnja 2004. (Hina) - U trodnevnom posjetu Zapovjedništvu Hrvatske ratne mornarice u Splitu boravi izaslanstvo Ministarstva obrane Republike Francuske na čelu s direktorom Agencije za naoružanje generalom Nicolasom de Chezellesom i vojnim izaslanikom pukovnikom Pascalom Hartom.

Francusko izaslanstvo s pomoćnikom hrvatskog ministra obrane Matom Rabotegom i zapovjednikom HRM-a kontraadmiralom Zdravkom Kardumom razgovarao o mogućnostima za širenje vojne i gospodarske suradnje dviju zemalja.

Pomoćnik ministra Raboteg kazao je kako će Francuska biti važan partner Hrvatske na vojnom i civilnom planu. Najavio je i skorašnju konkretizaciju te suradnje dogovorom o pokretanju zajedničkog projekta izrade visokosofisticirane elektroničke opreme u splitskoj tvrtki Pomorski centar za elektroniku koju su i posjetili. Projekt podrazumijeva i zapošljavanje većeg broja ljudi među kojima najmanje 25 mladih elektroničkih stručnjaka.

"Francuzi nas percipiraju kao važnog političkog i gospodarskog čimbenika na ovom području zbog čega im je veliki interes Hrvatskom razviti i jaku vojno-gospodarsku suradnju" kazao je Raboteg.

Francusko će izaslanstvo osim toga, posjetiti i Brodogradilište specijalnih objekata u sklopu Brodosplita radi ispitivanja mogućnosti suradnje i u brodogradnji.

Raboteg je najavio kako se pregovara da se u Francuskoj izgradi jedan brod za HRM namijenjen plovidbi otvorenim morem.

Susret u Splitu nastavak je dosadašnjih razgovora između dviju zemalja koje žele produbiti izvrsnu suradnju i na gospodarskom planu, a vremenski se poklapaju se posjetom francuskih industrijalaca koji razgovaraju s premijerom Sanaderom, kazao je general de Chezelles.

S obzirom na ono što je doznao o ciljevima i ambicijama HRM-a uvjeren je kako će ta suradnja koja se razvija i kroz veliki projekt zajedničkih vježbi biti izvrsna .

General je također izajvio kako Francuzi ozbiljno razmišljaju i o suradnji u brodograđevnim projektima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙