FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Koncert u povodu 35 godina klape Maestral

DUBROVNIK, 7. srpnja 2004. (Hina) - Povodom 35. obljetnice osnivanja ineprekidnog rada večeras je slavljenički koncert ispred crkve SvetogVlaha u Dubrovniku održala dubrovačka klapa Maestral.
DUBROVNIK, 7. srpnja 2004. (Hina) - Povodom 35. obljetnice osnivanja i neprekidnog rada večeras je slavljenički koncert ispred crkve Svetog Vlaha u Dubrovniku održala dubrovačka klapa Maestral.

Klapa je osnovana 1969. i u 35 godina kroz nju je prošlo dvadesetak pjevača koji su izvodili pjesme, čiji su glavni motivi more, kamen, Stradun i Dubrovnik.

Klapa je prvi put nastupila na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu 1970. i na 13 omiških festivala osvojili su ukupno i 13 nagrada.

Prvi koncert klapa Maestral je održala u Palači Sponza u Dubrovniku 1972. godine, a nastupali su gotovo na svim koncertnih pozornicama u Hrvatskoj, kao i u brojnim zemljama svijeta, a samo posljednjih mjeseci bili su u Berlinu, Bernu, Petrogradu, Moskvi, Stockholmu i Ljubljani te izvodili skladbe koje izvode svih ovih godina većinom autora Krešimira Magdića, Marija Nardelija i Đele Jusića.

Na večerašnjem slavljeničkom koncertu uz klapu Maestral sudjelovali su Tereza Kesovija, Đelo Jusić, Klapa Fortuna, dječji zborovi Mali raspjevani Dubrovnik i Golubići mira iz Međugorja te glumac Frane Perišin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙