FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUMMIT AFRIČKE UNIJE: PRIHVAĆEN STRATEŠKI PLAN INTEGRACIJE, ALI NE I FINANCIRANJE

ADDIS ABEBA, 7. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Šefovi država Afričke unije(AU) prihvatili su u srijedu Adis Abebi strateški plan za integracijukontinenta u razdoblju 2004.-2007., ali nisu postigli dogovor ofinanciranju projekta u iznosu od 1,7 milijardi dolara, rekao jeglasnogovornik UA.
ADDIS ABEBA, 7. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Šefovi država Afričke unije (AU) prihvatili su u srijedu Adis Abebi strateški plan za integraciju kontinenta u razdoblju 2004.-2007., ali nisu postigli dogovor o financiranju projekta u iznosu od 1,7 milijardi dolara, rekao je glasnogovornik UA.

"Skupština je prihvatila preporuke ministara o dokumentu o viziji Afričke unije i njezinom strateškom planu, osim točke o njegovom financiranju", izjavio je glasnogovornik Desmond Orjiako.

Za strateški plan je potrebno 1,7 milijarde dolara ili 570 milijuna godišnje, mnogo više od godišnjeg proračuna u iznosu od 40 milijuna dolara nekadašnje Organizacije afričkog jedinstva (OAJ), često kritizirane zbog nesposobnosti rješavanja kriza na kontinentu.

Od godišnjeg proračuna od 570 milijuna dolara AU je željela 200 milijuna namijeniti "mirovnim fondovima" za financiranje misija na kriznim točkama kontinenta i 200 milijuna za Nova partnerstva za razvoj u Africi (Nepad) radi privlačenja stranih ulaganja.

Na summitu je također odlučeno da će sjedište Unije ostati u etiopskom glavnom gradu Adis Abebi, a sjedište panafričkog parlamenta bit će u Južnoafričkoj Republici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙