FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UDRUGA RADNIČKIH SINDIKATA osuđuje zahtjev za povećanjem naknade za putne troškove saborskih zastupnika

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Udruga radničkih sindikata Hrvatske(URSH) u današnjem je priopćenju oštro osudila "drskost saborskihzastupnika i njihov novi licemjerni zahtjev - ovoga puta za povećanjemiznosa naknade putnih troškova".
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) u današnjem je priopćenju oštro osudila "drskost saborskih zastupnika i njihov novi licemjerni zahtjev - ovoga puta za povećanjem iznosa naknade putnih troškova".

Tim su potezom zastupnici pokazali da bezobzirno brinu o povećanju razine isključivo vlastitih prava, koja odavno odskaču od razine prava onih koji su ih birali, te dokazali da je socijalni parazitizam prijelazna boljka onih koji se domognu vlasti, bez obzira kako se zvali i odakle dolazili, stoji u priopćenju.

URSH je Vladi i Saboru još u ožujku uputio inicijativu za dopunu prijedloga izmjena Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika i Zakona o pravima zastupnika u Saboru upozorivši na brojna prava koja, za razliku od radnika koji su ih birali, uživaju dužnosnici i zastupnici. "Odgovor, naravno, nismo dobili jer teško je očekivati da će zastupnici izglasati odluku kojom bi prepilili granu na kojoj sjede", ističe URSH.

Priprema se rebalans proračuna, a po zadnjim informacijama među prvima će na udaru biti izdaci za zdravstvo, djelatnost koja i tako u Hrvatskoj nije dovoljno cijenjena.

U preraspodjeli proračunskog "kolača" drastično će se rezati troškovi, a sudeći po ponašanju zastupnika, oni očito ne smatraju da bi se to trebalo odnositi i na njih, upozorava URSH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙