FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKA POMAŽE CENTRU SIMONA WIESENTHALA U LOVU NA NACISTE

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićjedina je javna osoba na vodećoj dužnosti koja je poduprla kampanjuCentra Simona Wiesenthala pod nazivom "Posljednja prilika", bilježiThe Jerusalem Post riječi koordinatora tog projekta Ephraima Zuroffa.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić jedina je javna osoba na vodećoj dužnosti koja je poduprla kampanju Centra Simona Wiesenthala pod nazivom "Posljednja prilika", bilježi The Jerusalem Post riječi koordinatora tog projekta Ephraima Zuroffa.

Zuroff je naglasio da ovo nije prvi put što predsjednik Mesić osuđuje Holokaust i one koji su ga počinili, prenosi list. Ravnatelj Centra Simona Wiesenthala nazvao je hrvatskog predsjednika "nepokolebljivim antifašistom" koji nikad nije propustio priliku osuditi zločine, navodi The Jerusalem Post.

Uz informaciju o Milivoju Ašneru, bivšem načelniku policije, osumnjičenom za upletenost u progone Židova za vrijeme Drugog svjetskog rata, Centar Simona Wiesenthala primio je još jednu prijavu vezanu za Hrvatsku, dodaje jeruzalemski list, ukazujući u tom kontekstu na istraživanje povijesti židovske zajednice u Slavonskoj Požegi, koje je proveo 27-godišnji Alen Budaj.

"Incijativa će zasigurno potaknuti rasprave", kazao je Zuroff, dodajući da se uspjeh projekta "ne mjeri samo suđenjima već i edukacijom".

Zuroff je napomenuo da očekuje negativne reakcije preostale četiri zemlje u kojima će kampanja "Posljednja prilika" biti pokrenuta: "Ljudi ne vole da ih se podsjeća na njihovu ulogu u Drugom svjetskom ratu. Riječ je o kampanji koja je fokusirana na njihovo sudioništvo u zločinima", prenosi JP njegove riječi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙