FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PETERO MRTVIH U SAMOUBILAČKOM NAPADU U ŠRI LANKI

COLOMBO, 7. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Najmanje je pet osobapoginulo, a 11 je ranjeno u napadu žene samoubojice koja se u srijeduraznijela kraj policijske postaje u glavnom gradu Šri Lanke Colombu,objavila je lokalna televizija.
COLOMBO, 7. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Najmanje je pet osoba poginulo, a 11 je ranjeno u napadu žene samoubojice koja se u srijedu raznijela kraj policijske postaje u glavnom gradu Šri Lanke Colombu, objavila je lokalna televizija.

Policija je priopćila da je žena aktivirala eksploziv dok su je pretraživali na ulazu u postaju na glavnoj prometnici u Colombu, te ubila četiri policajca i ranila najmanje 11 osoba.

To je prvi takav napad otkad su vlasti i pobunjeni Tamilski tigrovi u veljači 2002. potpisali primirje.

"Vidio sam mnogo ljudi koje ranjene izvlače, jedna osoba bila je bez ruke", kaže jedan očevidac.

Mirovni pregovori radi završetka višedesetljetnoga konflikta u Šri Lanki stoje već godinu dana, ali obje strane pridržavaju se primirja postignutog uz norveško posredovanje.

Pokret Oslobodilačkih tigrova tamilskoga Elama (LTTE) terorizirao je glavni grad samoubilačkim napadima tijekom toga sukoba, a u ponedjeljak je obilježio "Dan crnoga tigra" u čast bombašima samoubojicama.

Pobunjenici još nisu komentirali najnoviji napad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙