FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AL-JAZEERA: 16 IRAČANA UBIJENO NEDALEKO OD VOJNE ŠKOLE U BAGDADU

BAGDAD, 13. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Šestnaest Iračana, uključujućišest policajaca, ubijeno je u nedjelju u eksploziji nedaleko odpodručja u Bagdadu na kojem se nalaze vladine zgrade, javila jearapska televizijska postaja al-Jazeera.
BAGDAD, 13. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Šestnaest Iračana, uključujući šest policajaca, ubijeno je u nedjelju u eksploziji nedaleko od područja u Bagdadu na kojem se nalaze vladine zgrade, javila je arapska televizijska postaja al-Jazeera.

Prema izvješću al-Jazeere eksplozija je zabilježena u blizini vojne škole, a to je područje u takozvanoj "zelenoj zoni" uzduž zapadnih obala rijeke Tigris gdje se nalazi sjedište američke civilne administracije i uredi Iračkog upravljačkog vijeća.

Agencije su ranije javile da je bombaš samoubojica raznio u nedjelju svoje vozilo dok ga je policija pokušavala zaustaviti da ne dođe do američkog i iračkog sjedišta u Bagdadu, te da je pritom ubio četiri policajca i dva civila.

Abdul Razzak Kadhem, visoki policijski časnik, izjavio je da se sumnjivo vozilo kretalo prema iračkom vojnom koledžu u jugoistočnom Bagdadu, gdje su smješteni i mnogi američki vojnici. Dva policijska automobila pokušala su zaustaviti vozilo i ono je tada eksplodiralo i uništilo jedan policijski auto, a jako oštetilo drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙