FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABORSKI ODBOR ZA OBITELJ UGOSTIO ČLANOVE AKCIJE "GRADOVI I OPĆINE - prijatelji djece"

ZAGREB,6. srpnja(Hina) - Saborski Odbor za obitelj, mladež i športdanas je u goste primio članove koordinacijskog odbora akcije "Gradovii općine - prijatelji djece", koji su od Odbora, odnosno Hrvatskogsabora zatražili veću potporu akciji, posebno iz proračunske kase.
ZAGREB,6. srpnja(Hina) - Saborski Odbor za obitelj, mladež i šport danas je u goste primio članove koordinacijskog odbora akcije "Gradovi i općine - prijatelji djece", koji su od Odbora, odnosno Hrvatskog sabora zatražili veću potporu akciji, posebno iz proračunske kase.

Član koordinacijskog odbora akcije Josip Grgurić izvijestio je da se akcija, kojoj je cilj motivirati odrasle u gradovima i općinama, da potpuno ostvaruju prava djece i brinu se o njihovim potrebama, već pet godina provodi u 57 hrvatskih gradova.

Organizatori akcije su Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivu i socijalnu pedijatriju, a pokrovitelj je UNICEF-ov ured za Hrvatsku.

Grgurić je od članova saborskog odbora zatražio da pomognu podići senzibilitet vlasti, posebno Vlade i Sabora, prema djeci i njihovim potrebama, kako bi se dijete promatralo kao subjekt, a ne pasivni objekt zaštite.

Prije svega, kaže, treba s deklarativnosti prijeći na konkretna djela, odnosno ne samo donositi nacionalne programe i razne mjere za boljitak djece, nego ih provoditi i u stvarnosti.

Od Sabora je zatražio da program akcije prihvati kao nacionalni program, da se za realizaciju programa izdvoje proračunska sredstva, dok bi koordinacijski odbor jednom godišnje izvijestio Sabor o rezultatima akcije.

Predsjednik saborskog Odbora Davorko Vidović podržao je zahtjeve, nužnim ocijenivši da saborski zastupnici podupru akciju.

"Kao što kaže Konvencija UN-a o pravima djeteta, obvezni smo učiniti najviše što možemo da se dijete razvije i pripremi za život i korisno djelovanje", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙