FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ANNAN POZIVA NA "ZELENU REVOLUCIJU" KAKO BI SE NAHRANILA AFRIKA

ADIS ABEBA, 5. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik Ujedinjenihnaroda Kofi Annan u ponedjeljak je rekao da najsiromašniji kontinentmora hitno početi proizvoditi hranu, želi li ostvariti trajan mir,pozivajući na "zelenu revoluciju" kako bi se nahranili gladni uAfrici.
ADIS ABEBA, 5. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan u ponedjeljak je rekao da najsiromašniji kontinent mora hitno početi proizvoditi hranu, želi li ostvariti trajan mir, pozivajući na "zelenu revoluciju" kako bi se nahranili gladni u Africi.

Na konferenciji o hrani uoči sastanka na vrhu Afričke unije u etiopskome glavnom gradu Adis Abebi, Annan je rekao kako je malo vjerojatno da će Afrika ostvariti cilj i do 2015. prepoloviti broj gladnih, dodajući da su milijuni ljudi prepušteni kroničnom siromaštvu i podložni svemu, od prirodnih katastrofa do globalne epidemije AIDS-a.

"Pokrenimo jedinstvenu afričku zelenu revoluciju, revoluciju koja je odavno potrebna, a pomoći će ovome kontinentu u potrazi za dostojanstvom i mirom", rekao je Annan na konferenciji na kojoj sudjeluju brojni afrički vođe zajedno sa znanstvenicima, stručnjacima za hranu i predstavnicima bogatih zemalja donatora.

Afrika nije iskoristila prednosti prijašnjih zelenih revolucija koje su tehnološkim napretkom utrostručile proizvodnju hrane u Aziji i Latinskoj Americi te znatno smanjile broj pothranjenih u tim krajevima.

Gotovo dvjesto milijuna ljudi, trećina odraslih u subsaharskoj Africi ozbiljno je pothranjena, proizvodnja hrane smanjuje se u 31 od 53 afričke države, a očekuje se da se do 2030. broj stanovnika udvostruči i popne na milijardu i pol.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙