FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BBC OBILJEŽAVA PEDESETU OBLJETNICU PRVOG TELEVIZIJSKOG DNEVNIKA

LONDON, 5. srpnja 2004. (Hina/AFP) - BBC je u ponedjeljak proslaviopedesetu obljetnicu prvog informativnog televizijskog dnevnika s triposebne emisije i prijamom na kojemu treba sudjelovati nekoliko bivšihvoditelja.
LONDON, 5. srpnja 2004. (Hina/AFP) - BBC je u ponedjeljak proslavio pedesetu obljetnicu prvog informativnog televizijskog dnevnika s tri posebne emisije i prijamom na kojemu treba sudjelovati nekoliko bivših voditelja.

Dana 5. srpnja 1954. u 18.30 sati po GMT-u Britanci koji su imali televizor prvi put su na malom, tada još crno-bijelom, ekranu gledali prvi dnevnik.

"Evo kratkih vijesti", kazao je novinar Richard Baker prije nego što je izložio glavne teme dana: mir u Indokini, sigurnosne mjere koje je Francuska uvela u Tunisu, istraga o sovjetskoj špijunskoj mreži u Australiji te ukidanje obročnog dijeljenja hrane koje je bilo na snazi u Ujedinjenom Kraljevstu tijekom rata.

Prvi tv-dnevnik trajao je 22 minute, a činili su ga snimci popraćeni komentarima Richarda Bakera.

Prvi pravi voditelj koji je sjedio iza pulta, kao u američkim informativnim emisijama, pojavio se tek godinu poslije, s razvojem komercijalne televizije.

Prvi jutarnji tv-dnevnik Breakfast News (danas se zove samo Breakfast) počeo se emitirati 17. siječnja 1983.

Prva privatna postaja koja je objavljivala vijesti 24 sata na dan, Sky News počela je s radom u veljači 1989. sa samo šest novinara. BBC, javna radijsko-televizijska postaja počela je s kontinuiranim informiranjem 1997., s BBC News 24.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙