FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAČKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA OPTUŽIO STRANE VLADE ZA POMOĆ TERORISTMA

LONDON, 4. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Ministar vanjskih poslova uiračkoj prijelaznoj vladi Hoshyar Zebari optužio je u razgovoru zabritanski konzervativni nedjeljni dnevnik Sunday Telegraph neimenovane "strane vlade" za pomoć teroristima u njegovoj zemlji.
LONDON, 4. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Ministar vanjskih poslova u iračkoj prijelaznoj vladi Hoshyar Zebari optužio je u razgovoru za britanski konzervativni nedjeljni dnevnik Sunday Telegraph neimenovane "strane vlade" za pomoć teroristima u njegovoj zemlji.

"Otkako smo počeli proučavati sigurnosno stanje, uviđamo kako strane vlade pomažu teroristima", rekao je Zebari.

Prema njegovim riječima, pobunjenici od svojih sponzora dobivaju financijsku pomoć, logističku potporu i obuku, a spomenuo je brojku od 10 tisuća stranih agenata koji su se ubacili u Irak nakon završetka rata.

"Ne znamo zašto to čine, ali znamo odakle stiže potpora. Namjeravamo to za nekoliko dana iznijeti u javnost, i vjerujem da će to ostaviti traga", dodao je.

Telegraph je dodao kako će nova vlada u Bagdadu ovaj tjedan objaviti "optužujuće dokaze" koji povezuju strane države, među kojima Iran i Siriju, s ekstremistima i Sadamovim pristašama.

"Strana pomoć teroristima nastavlja se i dalje, što je vrlo opasno, ali će se tim državama vratiti poput bumeranga. Morali bi znati da m je stabilan i miran Irak bolji susjed", rekao je Zebari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙