FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STRAW PRIZNAJE DA SU U IRAKU POČINJENE NEKE POGREŠKE

LONDON, 29. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Britanski ministar vanjskihposlova Jack Straw priznao je u utorak da su koalicijske snage u Irakupočinile neke pogreške u razdoblju koje je prethodilo prijenosu vlastina Iračane.
LONDON, 29. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw priznao je u utorak da su koalicijske snage u Iraku počinile neke pogreške u razdoblju koje je prethodilo prijenosu vlasti na Iračane.

U razgovoru za BBC radio Straw je priznao da su, gledajući iz današnje perspektive, neke odluke mogle biti drugačije.

"Naravno, tijekom tranzicije počinjene su neke pogreške i nema sumnje da je 'debasifikacija' otišla predaleko", rekao je.

"S druge strane, ocijenio je, koalicijske snage, a još više Iračani, morali su biti sigurni da ljudi koji će se pojaviti u odorama policajaca i pripadnika oružanih snaga neće biti Sadamovci (pripadnici nekad vladajuće stranke Baas) u novim odorama".

Straw smatra da će se nasilje u Iraku nastaviti još neko vrijeme. "Trebat će vremena prije nego Irak postane stabilan, za to ne mogu odrediti točan datum", rekao je.

Izrazio je ipak uvjerenje da će nakon izbora, predviđenih za siječanj iduće godine, u Iraku nastupiti posve nova situacija. Iračani, naglasio je, također vjeruju da će uspjeti izgraditi demokratski Irak.

Koalicijske snage predale su u ponedjeljak vlast privremenoj iračkoj vladi na čelu s premijerom Iyadom Allawijem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙