FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: intenzivan promet prema moru

ZAGREB, 3. srpnja 2004. (Hina) - Na cestama iz unutrašnjosti prema morupromet je vrlo intenzivan, osobito na D1 kod Plitvičkih Jezera,izvijestio je Hrvatski autoklub.
ZAGREB, 3. srpnja 2004. (Hina) - Na cestama iz unutrašnjosti prema moru promet je vrlo intenzivan, osobito na D1 kod Plitvičkih Jezera, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Od Karlovca prema Plitvičkim Jezerima i dalje prema Korenici još uvijek se vozi u dugoj, neprekinutoj koloni, koja se kreće brzinom od 20-30, a tek povremeno i od 50 km/h.

Kako bi se rasteretila Lička magistrala, HAK poziva vozače da voze i novom autocestom A1 Zagreb-Split. Duž dionice D50 Žuta Lokva-Otočac-Gospić, zamjetne su kraće kolone vozila prema jugu, no one na otvorenom ipak voze brzinom od 60-70 km/h. Promet Jadranskom magistralom u blizini turističkih središta također je pojačan, uglavnom zbog lokalnih migracija turista.

Pojedinim dionicama autoceste A3 Zagreb-Slavonski Brod zbog radova vozi se dvosmjerno, južnim ili sjevernim trakom.

Na D21 oko Medveje radovi znatno usporavaju promet, pa je uputno ići tunelom Učka, te preko Vozilića prema Labinu.

Još danas se zbog radova na Jadranskoj magistrali promet kroz Neum do 15 sati povremeno obustavlja na pola sata do sat vremena. Nešto sjevernije, od Kleka do Rabe vozi se izmjenično uz semafore.

Danas do 14 sati na snazi je zabrana prometa

teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na svim važnijim cestama.

Svim se graničnim prijelazima prometuje iznimno uredno, osim na Bajakovu, gdje je kolona osobnih vozila na izlazu iz Hrvatske iznosi oko 3 km, a teretnih oko 4,5 km.

Cestom D2 od GP Dubrava Križovljanska do Varaždina nedjeljom je od 6 do 22 sata zabranjen promet teretnim vozilima ukupne mase iznad 7,5 t (iznimno je dopušten onima s dozvolom i vozilima opskrbe).

Do 1. studenoga zatvoren je GP Donji Miholjac, zbog rekonstrukcije s mađarske strane. Putnički je promet preusmjeren na Duboševicu i Baranjsko Petrovo Selo, a teretni na Goričan, Golu, Terezino Polje i Duboševicu. Kontrolu prometa naftnih derivata i opasnih tvari ipak je moguće obaviti na Donjem Miholjcu od 22 do 5 sati.

U Jablancu za otok Rab i Prizni za otok Pag na ukrcaj čeka kolona duga oko 3 km. U ostalim pristaništima nema gužvi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙