FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pčelari iz Bebrine izvijestili o pomoru pčela

SLAVONSKI BROD, 2. srpnja 2004. (Hina) - Šestorica brodskih pčelarakoji imaju košnice u općini Bebrina u zapadnom dijelu Brodsko-posavskežupanije danas su izvijestili novinare, nadležna županijska tijela ipoliciju o pomoru pčela većih razmjera na tom području.
SLAVONSKI BROD, 2. srpnja 2004. (Hina) - Šestorica brodskih pčelara koji imaju košnice u općini Bebrina u zapadnom dijelu Brodsko-posavske županije danas su izvijestili novinare, nadležna županijska tijela i policiju o pomoru pčela većih razmjera na tom području.

Pčelari misle da su pčele otrovane jer je jedan od pčelara jučer poslije podne iznad rijeke Save uočio zrakoplov koji je, pretpostavlja, zaprašivao to područje protiv komaraca.

Sumnju na trovanje pčela izrazio je i mjesni veterinar Siniša Crljen, koji je obišao košnice.

"Došlo je do velikog pomora pčela u kratkom vremenu. S obzirom na simptome, sumnja se na trovanje", kaže Crljen, koji je uzorke uginulih pčela poslao na ispitivanje na zarazne bolesti, a rezultati će se znati slijedeći tjedan.

U brodsko-posavskoj Policijskoj upravi se doznaje da će nakon očevida uzorci uginulih pčela biti poslani na toksikološku analizu.

Prema prvim procjenama pčelara, štete će biti i više stotina tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙