FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sabor: ž. antunović prozvala sanadera zbog organiziranja uličnih prosvjeda

ZAGREB,2. srpnja(Hina) - Premijer Ivo Sanader do jučer je pozivaograđane na ulične prosvjede, a sada nas upozorava da bi demokratskarasprava u Saboru mogla ugroziti optužene, izjavila je danas SDP-ovazastupnica Željka Antunović i time izazvala lavinu međustranačkihoptužbi u Hrvatskom saboru.
ZAGREB,2. srpnja(Hina) - Premijer Ivo Sanader do jučer je pozivao građane na ulične prosvjede, a sada nas upozorava da bi demokratska rasprava u Saboru mogla ugroziti optužene, izjavila je danas SDP-ova zastupnica Željka Antunović i time izazvala lavinu međustranačkih optužbi u Hrvatskom saboru.

Antunović je, govoreći u ime SDP-ova kluba o suradnji Hrvatske s Haškim sudom, Sanadera upitala nije li ranija politika HDZ-a štetila optuženima te odmah i odgovorila - "jest, štetila je, ali to vama, gospodo, tada nije bila glavna briga".

HDZ je optužila za "sijanje iluzija", tvrdeći da se ta stranka "umjesto da zajedno obaramo neprihvatljive optužnice, odlučila na obaranje tadašnje Vlade".

Ustvrdila je i da se bivšu Vladu iz redova HDZ-a optuživalo za izdaju, pitajući "što su oni koji danas nastavljaju tu istu politiku".

Nijedna vlast zbog suradnje s Haagom ne smije biti optužena za izdaju, ocijenila je Antunović te savjetovala kolegama da "na Haagu više ne pokušavaju izgraditi vlastitu političku afirmaciju".

Njezin je govor izazvao burne reakcije i niz ispravaka navoda, a na riječi Krunoslava Martinovića (HDZ), koji je Željki Antunović poručio "vi nam, očito, nikad nećete oprostiti što smo rušili vašu državu da bi stvorili svoju" reagirali su oporbeni zastupnici.

U obranu željke Antunović ustao je i nezavisni Slaven Letica, apelirajući na zastupnike da "konačno prestanu govoriti o vašim i našim državama".

"Rat" replikama i ispravcima navoda okončao je predsjednik Sabora Vladimir Šeks izrekavši opomenu Vilimu Hermanu (Libra), zbog inzistiranja na tvrdnji da je predsjedavajući u niz navrata prekršio poslovnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙