FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 1. srpnja

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 1. srpnja.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 1. srpnja.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će 7. sjednicu objedinjenom raspravom o osnivanju Državnog fonda za privremeno uzdržavanje djece, tzv. Alimentacijskog fonda, što su, odvojeno predložili SDP i HSLS. Osnivanjem tog fonda predlagatelji žele riješiti pitanje neplaćanja uzdržavanja djece rastavljenih roditelja te izvanbračnih zajednica. Upozoravaju da između 50 i 60 posto samohranih roditelja u Hrvatskoj, uglavnom majki, ne prima alimentaciju. Vlada nije podržala ni jedan od prijedloga uz obrazloženje da priprema svoj zakon o alimentacijskom fondu te izmjene obiteljskog zakona. Sabor bi trebao raspraviti i Izvješće o provedbi Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u prošloj godini. (Zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati).

SPLIT - Predsjednik Vlade Ivo Sanader predat će ključeve 13 vatrogasnih vozila koje je Vlada kupila vatrogasnim postrojbama raspoređenim u dalmatinskim županijama (prostorije Javne vatrogasne postrojbe grada Splita, Hercegovačka 18 u 9 sati).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor govorit će na konferenciji za novinare o projektima Ministarstva (zgrada Ministarstva, Park Stara Trešnjevka 4 u 10,30 sati).

BAKAR - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetit će grad Bakar. Razgovarati će s predstavnicima grada (Gradsko poglavarstvo u 16,30 sati), nakon čega su najavljene izjave. Uz ostalo, najavljen je i susret s predstavnicima mjesnog odbora Škrljevo i DVD-a Škrljevo (u 18,10 sati).

ZAGREB - Komemoracija u povodu smrti Stipe Šuvara, koju organiziraju Socijalistička partija Hrvatske i uredništvo "Hrvatske ljevice" (kazalište "Vidra", Draškovićeva 80 u 11 sati). Sveučilišni profesor, osnivač SRP-a, bivši član Predsjedništva bivše SFRJ te predsjednik CK SKJ Stipe Šuvar iznenada je umro u noći s ponedjeljka na utorak u Zagrebu.

PULA - IDS će održati konferenciju za novinare na temu "Podrška predsjedničkom kandidatu Stjepanu Mesiću" (stranačke prostorije u 11,00 sati).

ZAGREB - Savez samostalnih sindikata Hrvatske održat će konferenciju za novinare na temu "Ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang opstruira socijalni dijalog". Granski sindikati SSSH-a s zdravstva i socijalne skrbi upozoravaju da ministar Hebrang ne dozvoljava nastavak započetih pregovora za granski ugovor za zdravstvo i zdravstveno osiguranje (Radnički dom, Krešimirov trg 2 u 11 sati).

BRIJUNI - Konferencija za novinare maestra Luciana Pavarottija u povodu koncerta koji će održati u subotu, 3. srpnja u Areni (Brijuni u 14 sati).

PULA - Konferencija za novinare u povodu potpisivanja izjave o bratimljenju između kineske provincije Yunnan i Istarske županije (Županijsko poglavarstvo u 9,30 sati).

ZAGREB - Treći Sabor udruga bivših studenta i prijatelja Sveučilišta u Zagrebu AMCA/AMAC na temu Sveučilište, znanost i globalizacija. Očekuje se da će Sabor, koji se održava do 3. srpnja okupiti više od 200 sudionika. Skup se održava pod pokroviteljstvom zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić, a svoj dolazak najavio je i predsjednik Republike Stjepan Mesić (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Unska 3 u 9 sati).

ZAGREB - Svečana dodjela Vjesnikovih nagrada za postignuća na području umjetnosti u 2003. (Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, mala dvorana u 19 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne- Dubravka Dadić

poslijepodne- Milka Ćurković

navečer- Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙