FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDUĆEG TJEDNA NOVO IZDANJE DRŽAVNIH OBVEZNICA VRIJEDNO 300 MILIJUNA EURA

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Idućeg će tjedna biti zaključenaknjiga upisa novog izdanja državnih obveznica, vrijednog u kunskojprotuvrijednosti 300 milijuna eura, a te će obveznice 7. srpnja bitiuvršteno na Zagrebačku i Varaždinsku burzu, izvijestili su danas izPrivredne banke Zagreb i Zagrebačke banke, zajedničkih agenata togizdanja.
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Idućeg će tjedna biti zaključena knjiga upisa novog izdanja državnih obveznica, vrijednog u kunskoj protuvrijednosti 300 milijuna eura, a te će obveznice 7. srpnja biti uvršteno na Zagrebačku i Varaždinsku burzu, izvijestili su danas iz Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke, zajedničkih agenata tog izdanja.

Odluku o izdavanju nove državne obveznice na domaćem tržištu, koja će na naplatu dospjeti 2007. godine, na jučerašnjoj je sjednici donijela hrvatska Vlada.

Sredstva prikupljena prodajom tih obveznica, objasnio je tom prilikom ministar financija Ivan Šuker, poslužit će za vraćanje dugova i plaćanje dospjelih starih kredita, te se ne radi o novom zaduživanju države.

Kako su izvijestili iz Privredne i Zagrebačke banke, kupon obveznica bit će 4 posto godišnje, dok će konačna cijena izdanja biti utvrđena 5. srpnja. Kamata će se obračunati polugodišnje, a glavnica će se isplatiti u jednom iznosu o dospijeću, u kunama prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke (HNB).

Knjiga upisa otvorena je od jučer, 30. lipnja do ponedjeljka 5. srpnja, a datum izdanja obveznica bit će 7. srpnja, kada će biti i uvrštene u prve kotacije Zagrebačke i Varaždinske burze.

S obzirom na trenutnu veliku likvidnost na tržištu kapitala i atraktivnu ročnost, agenti novog izdanja državnih obveznica očekuju velik interes investitora za upis ovih obveznica na primarnom tržištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙