FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina ozlijeđenih u željezničkoj nesreći kod Virja pušteno kućama; promet uspostavljen

KOPRIVNICA, 18. lipnja 2004. (Hina) - Većina od 16 putnika putničkogvlaka na dionici Virovitica - Varaždin, ozlijeđenih u današnjem sudaruvlaka s kamionom na pruzi kod Virja, zadobilo je lakše ozljede te su,nakon pomoći pružene u koprivničkoj Općoj bolnici, pušteni kućama.
KOPRIVNICA, 18. lipnja 2004. (Hina) - Većina od 16 putnika putničkog vlaka na dionici Virovitica - Varaždin, ozlijeđenih u današnjem sudaru vlaka s kamionom na pruzi kod Virja, zadobilo je lakše ozljede te su, nakon pomoći pružene u koprivničkoj Općoj bolnici, pušteni kućama.

Na liječenju su zadržani vozač kamiona i vlakovođa.

Prema informaciji Službe za odnose s javnošću Hrvatskih željeznica, danas oko 15 sati normaliziran je željeznički promet kod Virja na pruzi Koprivnica - Osijek gdje su se danas oko 12,26 sati sudarili vlak i kamion. Lakše su ozlijeđeni putnici iz vlaka, 14 srednjoškolaca koji su putovali u školu u Varaždin.

Teže ozljede kralježnice zadobio je vlakovođa G.P. (39) koji je zadržan u bolnici kao i vozač kamiona s prikolicom, varaždinskih oznaka, Krunoslav Horvat (33) iz Trnovca Bartolovečkog koji se nalazi na odjelu intenzivne njege Opće bolnice u Koprivnici. Po riječima dežurnog liječnika dr. Josipa Večenaja, Horvat je zadobio više teških ozljeda i bit će podvrgnut operativnim zahvatima, ali je izvan životne opasnosti.

Nesreća se dogodila kada je na vlak iz Virovitice za Varaždin sa šumskog puta naletio kamion s prikolicom na prijelazu pruge bez zvučne i svjetlosne signalizacije, označenom samo Andrijinim križem. Vlak je pritom prepolovio vozilo, a kamionska prikolica, na sreću prazna, udarila je u dizel motorni putnički vlak s putnicima, doznaje se iz Policijske uprave koprivničko-križevačke. Zbog očevida i raščišćavanja pruge vlakovi su na toj dionici kasnili do 180 minuta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙