FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SADAMU HUSEINU U ČETVRTAK SE ČITA OPTUŽNICA, IRAČKA VLADA VRAĆA SMRTNU KAZNU

BAGDAD, 30. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Bivši irački predsjednik SadamHusein, kojeg su koalicijske snage predale iračkim vlastima, bit će učetvrtak službeno optužen pred posebnim iračkim sudom, a njegovapredaja podudarila se s odlukom iračke vlade da ponovno uvede smrtnukaznu, kazali su u srijedu irački dužnosnici.
BAGDAD, 30. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Bivši irački predsjednik Sadam Husein, kojeg su koalicijske snage predale iračkim vlastima, bit će u četvrtak službeno optužen pred posebnim iračkim sudom, a njegova predaja podudarila se s odlukom iračke vlade da ponovno uvede smrtnu kaznu, kazali su u srijedu irački dužnosnici.

"Sadam Husein danas će u zatvoru dobiti pismo suda u kojemu se objašnjava za što je sve optužen. Sutra (četvrtak) će uz jaku pratnju biti izveden pred sud i sudac će mu pročitati optužnicu", rekao je glasnogovornik iračke vlade Girgis Saada.

U međuvremenu, irački predsjednik Ghazi Al-Yawer objavio je u srijedu da je iračka vlada odobrila ponovno uvođenje smrtne kazne u zemlji.

"Nedugo nakon prijenosa vlasti, održali smo sastanak tijekom kojeg smo donijeli nekoliko odluka (...) među kojima je i odluka o ponovnom uvođenju smrtne kazne", rekao je irački predsjednik za arapski list Asharq al-Awsat. Odluka će, kazao je, biti službeno objavljena u "skoroj budućnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙