FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split- istražni zahtjev protiv odgovornih za smrt dviju osoba u padu stabla na automobil

SPLIT, 29. lipnja 2004. (Hina) - Općinsko državno odvjetništvo u Splitupodnijelo je istražni zahtjev protiv triju odgovornih osobaŽupanijskih cesta - Split zbog teškog kaznenog djela protiv općesigurnosti, kojim su 23. prosinca prošle godine prouzročili smrt dvijui i teške tjelesne ozljede treće osobe u Žrnovnici na čiji jeautomobil palo stablo.
SPLIT, 29. lipnja 2004. (Hina) - Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je istražni zahtjev protiv triju odgovornih osoba Županijskih cesta - Split zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, kojim su 23. prosinca prošle godine prouzročili smrt dviju i i teške tjelesne ozljede treće osobe u Žrnovnici na čiji je automobil palo stablo.

Državno odvjetništvo nije otkrilo identitet prijavljenih.

Prometna nesreća, u kojoj su život izgubili Klaudio i Silvana Matulović-Smočiv, dogodila se 23. prosinca prošle godine kada je u orkanskom nevremenu na automobil, u kojem su se vozili zajedno sa sinom, palo nagorjelo stablo bora. Supružnici su na mjestu poginuli, a sin je zadobio teške tjelesne ozljede.

Odvjetništvo smatra kako odgovorne osobe Županijskih cesta nisu poduzele sve mjere kako bi prometnica Srinjine - Žrnovnica bila sigurna za promet, stoji u istražnom zahtjevu.

Odvjetnik obitelji nastradalih u međuvremenu je podnio je tužbu i odštetni zahtjev kojim od Županijskih cesta, Županijske uprave za ceste i Hrvatskih šuma, koje drži jednako odgovornima za nesreću, traži odštetu od tri milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙