FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAPAN: SVEĆENIK DOBIO ODŠTETU ZBOG UŠLJIVOG SMJEŠTAJA U PRENOĆIŠTU

TOKIO, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Budistički svećenik u utorakje dobio odštetu zbog svraba koji su uzrokovale uši u njegovoj sobi ujednom prenoćištu u Japanu, ali je sud odbacio njegove tvrdnje da zbogtoga nije mogao obavljati vjerski obred.
TOKIO, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Budistički svećenik u utorak je dobio odštetu zbog svraba koji su uzrokovale uši u njegovoj sobi u jednom prenoćištu u Japanu, ali je sud odbacio njegove tvrdnje da zbog toga nije mogao obavljati vjerski obred.

Okružni sud u Kobeu u zapadnom Japanu odredio je prenoćištu kaznu od 100 tisuća jena (oko 5500 kuna) koju mora isplatiti svećeniku zbog svraba uzrokovanog ugrizima ušiju, rekao je dužnosnik suda.

No odbačena je njegova tvrdnja kako zbog češanja više od 100 mjesta uboda nije mogao predvoditi pogrebe i bdijenja više od mjesec dana.

Vlasnik prenoćišta obećao je kako će ubuduće nastojati održavati sobe čistima, ali je navodno rekao i to da je zbog činjenice kako je prenoćište u planinama "teško u potpunosti ukloniti kukce".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙