FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEZAPOSLENOST U JAPANU NA NAJNIŽOJ RAZINI OD KOLOVOZA 2000.

TOKIO, 29. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Japanska stopa nezaposlenosti usvibnju je iznosila 4,6 posto, što je njezina najniža razina odkolovoza 2000, objavila je danas japanska vlada.
TOKIO, 29. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Japanska stopa nezaposlenosti u svibnju je iznosila 4,6 posto, što je njezina najniža razina od kolovoza 2000, objavila je danas japanska vlada.

Kako se navodi u gospodarskom izvješću vlade, u travnju je stopa nezaposlenosti u Japanu iznosila 4,7 posto. Broj nezaposlenih u svibnju je umanjen za 560 tisuća u odnosu na godinu ranije, na 3,19 milijuna, zabilježivši pad 12. mjesec za redom, stoji nadalje u tome izvješću.

Komentirajući najnovije izvješće o nezaposlenosti, japanski ministar gospodarstva i fiskalne politike Heizo Takenaka ocijenio je da je došlo do širenja nedavno započetog gospodarskog oporavka na tržište rada.

"To je izvješće potvrdilo da kontinuirano dolazi do makrogospodarskih poboljšanja", kazao je Takenaka, istakavši također kako je važno da se oporavak proširi na male tvrtke i domaćinstva.

Prema odvojenom izvješću japanske vlade, potrošnja japanskih domaćinstava u svibnju je porasla 5,6 posto u usporedbi s istim mjesecom godine ranije. Prosječna mjesečna potrošnja domaćinstava iznosi tako 322.716 jena (2.988 američkih dolara). Potrošnja domaćinstava ključni je pokazatelj osobne potrošnje, zaslužne za oko 60 posto japanskog bruto domaćeg proizvoda (BDP).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙