FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SMANJENA NEZAPOSLENOST U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

OSIJEK,24. lipnja(Hina) - Potkraj svibnja u osječkoj Područnoj službiHrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 32.246nezaposlenih osoba, što je 2,8 posto manje nego u travnju i 3,7 postomanje u odnosu na svibanj prošle godine.
OSIJEK,24. lipnja(Hina) - Potkraj svibnja u osječkoj Područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 32.246 nezaposlenih osoba, što je 2,8 posto manje nego u travnju i 3,7 posto manje u odnosu na svibanj prošle godine.

Po podacima Područne službe, nakon povećanja u siječnju i veljači, u ožujku je zaustavljen rast nezaposlenosti, da bi u travnju i svibnju bio zabilježen prosječni pad nezaposlenosti od 2,8 posto.

Osječka Područna služba bilježi veći udio žena u broju nezaposlenih, njih je 56,2 posto, a po dobnoj strukturi najveći udio u ukupnoj nezaposlenosti imaju osobe starije od 50 godina (17,6 posto) te skupina od 20 do 24 godine starosti (17,4 posto).

U svibnju ove godine osječkoj je Područnoj službi prijavljeno 771 slobodno radno mjesto, što je 24,1 posto manje nego godinu dana ranije, a najveći broj slobodnih radnih mjesta prijavili su poslodavci iz prerađivačke industrije, trgovine na veliko i malo te građevinarstva.

Ukupno je iz evidencije nezaposlenih u svibnju izbrisano 2.315 osoba, od čega su 1.564 osobe zaposlene (18,6 posto više nego istoga mjeseca prošle godine), a 751 osoba je izbrisana zbog odjave iz evidencije, nejavljanja ili nepridržavanja zakonskih odredaba.

(Hina) xivuc ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙