FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

znanstvenici i indijanci svađaju se oko kita

VANCOUVER, 22. lipnja 2004. (Reuters/Hina) - Pokušaji znanstvenika dauhvate i presele izgubljenog kita ubojicu na kanadskoj pacifičkojobali privremeno su odgođeni zbog protivljenja tamošnjih Indijanacakoji smatraju da bi životinja mogla biti duh pokojnog poglavice itraže da ostane u sadašnjem obitavalištu.
VANCOUVER, 22. lipnja 2004. (Reuters/Hina) - Pokušaji znanstvenika da uhvate i presele izgubljenog kita ubojicu na kanadskoj pacifičkoj obali privremeno su odgođeni zbog protivljenja tamošnjih Indijanaca koji smatraju da bi životinja mogla biti duh pokojnog poglavice i traže da ostane u sadašnjem obitavalištu.

Natezanje znanstvenika i Indijanaca oko kita izazvalo je nekoliko cirkuskih scena ovoga tjedna u Nootka Soundu, uvali na zapadnom vankuverskom otoku, gdje kit živi sam od 2001. godine, kada se odvojio od obitelji.

Indijanci iz plemena Mowachaht-Muchalaht svojim su kanuima i tradicionalnim pjesmama tjerali kita kako bi spriječili pokušaje znanstvenika da ga utjeraju u ograđeni prostor.

Marilyn Joyce iz Odjela za ribarstvo i more izjavila je nakon sastanka s indijanskim vođama da su pokušaji hvatanja kita odgođeni barem do početka idućega tjedna, kako bi se Indijancima omogućilo da provedu više vremena sa životinjom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙