FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAELSKI VOJNICI PUCALI NA KONVOJ U GAZI

JERUZALEM, 19. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Izraelska je vojskapucala na troje britanskih parlamentarnih zastupnika tijekom posjetauništenome izbjegličkom logoru na jugu pojasa Gaze, priopćila je usubotu jedna od napadnutih parlamentarki.
JERUZALEM, 19. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Izraelska je vojska pucala na troje britanskih parlamentarnih zastupnika tijekom posjeta uništenome izbjegličkom logoru na jugu pojasa Gaze, priopćila je u subotu jedna od napadnutih parlamentarki.

Glasnogovornik izraelske vojske rekao je da vojska još razmatra slučaj pucnjave u Rafahu, gerilskome uporištu u kojem su izraelske snage prošli mjesec izvele šestodnevnu ofanzivu. Prema podacima Ujedinjenih naroda, tada je 575 Palestinaca ostalo bez krova nad glavom.

Barunica Lindsy Northover iz britanske liberalno-demokrastke stranke izjavila je da je s još dvojicom parlamentaraca u petak posjetila Rafah u sklopu UN-ova konvoja, kako bi pregledala uništeni logor.

Northover, glasnogovornica za međunarodni razvoj u Gornjem domu britanskoga parlamenta, rekla je da se odjednom začula strojnička paljba iz smjera promatračnice izraelske vojske.

"UN-ov dužnosnik koji nas je pratio rekao nam je da se brzo vratimo u vozila jer na nas pucaju", rekla je. "Rekao nam je da su to vjerojatno hici upozorenja. Onamo smo stigli u jasno označenim UN-ovim vozilima s UN-ovim zastavama".

Prema njezinim riječima, uokolo su trčala palestinska djeca, a šestero britanskih i UN-ovih dužnosnika bili su jedine odrasle osobe. Ona vjeruje da su pucnji stigli iz promatračnice jer u blizini postoji samo jedan zid i pustara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙