FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WIMBLEDON: USPJEH KARIJERE KAROLINE ŠPREM

LONDON/ZAGREB, 28. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska tenisačica KarolinaŠprem plasirala se u četvrtfinale Grand Slam turnira u Wimbledonupobjedom nad 21. nositeljicom Bugarkom Magdalenom Malejevom 6:4, 6:4.
LONDON/ZAGREB, 28. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska tenisačica Karolina Šprem plasirala se u četvrtfinale Grand Slam turnira u Wimbledonu pobjedom nad 21. nositeljicom Bugarkom Magdalenom Malejevom 6:4, 6:4.

Varaždinki je ovo najveći uspjeh u karijeri, a u četvrtfinalu će igrati sa boljom iz dvoboja Amerikanke Davenport i Ruskinje Zvonarjeve.

"Karolina Varaždinska" je protiv 24. tenisačice na WTA listi pokazala da je definitivno pitanje vremena kada će biti među prvih deset tenisačica svijeta, uostalom to je bilo razvidno i nakon pobjede nad Venus Williams u 2. kolu.

U svim elementima igre 19-godišnja Hrvatica, koja igra tek treći Grand Slam turnir u karijeri, bila je bolja od Malejeve, a to najbolje pokazuje 34 "winnera" u odnosu na samo 11 Malejeve. Šprem je 76 minuta igre servirala i devet as-servisa, doduše, imala je i 14 neforsiranih pogrešaka, šest više negoli protivnica, no snagom uadaraca jednostavno je pomela iskusnu Malejevu.

Dok je u prvom setu ključno bio samo jedno oduzimanje servisa - Šprem kod 3:3, u drugom se to dogodilo čak pet puta, a doslovce je visio "svaki servis". Šprem je prva načinila "break" već u prvom, da bi odmah uslijedilo gubljenje servisa za 1:1, dok se ista situacija ponovila i petom i šestom gemu. Sedmi gem dobila je Šprem, a potom je na servis protivnice došla do meč-lopte, te su već svi vidjeli gotovo meč budući da je hrvatska tenisačica dotad realizirala svih pet prilika za obrat. No, od tri meč lopte nije iskorištena nijedna, a servirajući potom za meč, Šprem nije iskoristila još jednu, ali je pritom spasila tri "break-lopte" i forehand "winnerom" okončala dvoboj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙