FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WIMBLEDON: KARLOVIĆ BOLJI OD SRICHAPANA

LONDON/ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski tenisač Ivo Karlovićpobijedio je u 1. kolu Grand Slam turnira u Wimbledonu 13. nositeljaTajlanđanina Paradorna Srichaphana sa 3:6, 6:4, 6:4, 6:4.
LONDON/ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski tenisač Ivo Karlović pobijedio je u 1. kolu Grand Slam turnira u Wimbledonu 13. nositelja Tajlanđanina Paradorna Srichaphana sa 3:6, 6:4, 6:4, 6:4.

Karlović je nakon 131 minute igre svladao 14. tenisača svijeta, koji je u karijeri osvojio pet turnira, a imao je nesreću da po prvi puta igra sa "Divom sa Šalate" i to na travi Wimbledona, gdje se hrvatski tenisač izvrsno snalazi.

U dvoboju koji je triput prekidan zbog kiše, Zagrepčanin je ispoljavao manje nervoze, unatoč činjenici da je jako loše ušao u susret, izgubivši u prvom setu čak triput svoj početni udarac. No, ključan je bio drugi set u kome je najviši tenisač na ATP Touru imao čak osam prilika za obrat, a iskoristio je tek jednu, u sedmoj igri, no i ta jedna mu je donijela set. U trećem setu je Karlović napravio "break" već u trećoj igri, a triput je spašavao gem na svoj servis, zahvaljujući i pet as-servisa u tom setu. Tajlanđanin je teško primio gubitak trećeg seta, pa je sa dvije neforsirane pogreške opet izgubio servis već u 1. igri četvrtog seta, dok je Karlović uspio održati svoj servis dokraja i ponoviti lanjski uspjeh, kada je u 1. kolu Wimbledona izbacio branitelja naslova Lleytona Hewitta.

Karlović je protiv Srichaphana imao 16 as-servisa i 7 dvostrukih pogrešaka, uz 63 posto prvoga servisa, dok je Tajlanđanin zabio devet as-servisa, te imao 5 dvostrukih pogrešaka.

Karlović u 2. kolu ide na pobjednika dvoboja Belgijanca Gilesa Elseneera i Nijemca Arvinda Parmara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙