FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proglašeno stanje elementarne nepogode u bjelovarsko-bilogorskoj županiji

BJELOVAR, , 28. lipnja 2004. (Hina) - Stanje elementarne nepogodu zadio grada Bjelovara, te općine Šandrovac, Veliku Pisanicu, VelikoTrojstvo i Hercegovac proglasio je danas bjelovarsko-bilogorski županDamir Bajs.
BJELOVAR, , 28. lipnja 2004. (Hina) - Stanje elementarne nepogodu za dio grada Bjelovara, te općine Šandrovac, Veliku Pisanicu, Veliko Trojstvo i Hercegovac proglasio je danas bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Zbog jake kiše, tuče i olujnog nevremena koji su pogodili to područje 11. lipnja stradali su ječam, pšenica, zob, kukuruz i duhan, te voćnjaci i povrće. Dosad je štetu, u vrijednosti gotovo dva milijuna kuna, na oko 1650 hektara prijavilo oko 200 poljoprivrednika.

Na današnjoj sjednici Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda župan Bajs istaknuo je da će Županija tražiti i službeni odgovor od Državnog hidrometeorološkog zavoda zbog čega nisu djelovale protugradne rakete jer za protugradnu obranu Županija na godinu izdvaja 200.000 kuna.

On je istaknuo da je protugradna obrana iznimno važna za tu županiju u kojoj je svaki pet stanovnik poljoprivrednik. Također je rekao da poljoprivrednici nemaju dosta vlastita novca kako bi osigurali usjeve. Na skupu je izražena bojazan da je to nevrijeme bilo samo početak jer je poznato da su u ovo doba godine česte tuče, oluje i jake kiše od kojih stradavaju usjevi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙