FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jače nevrijeme s tučom zahvatilo Brodsko-posavsku, Vukovarsko-srijemsku i Međimursku županiju

ZAGREB, 20. lipnja 2004. (Hina) - Jače nevrijeme s kišom i tučompogodilo je danas poslijepodne Brodsko-posavsku, Vukovarsko-srijemskui Međimursku županiju.
ZAGREB, 20. lipnja 2004. (Hina) - Jače nevrijeme s kišom i tučom pogodilo je danas poslijepodne Brodsko-posavsku, Vukovarsko-srijemsku i Međimursku županiju.

Prema izvješću Državnog centra za obavješćivanje, oko 14 sati istočni dio Brodsko-posavske županije pogodilo je jače nevrijeme praćeno kišom i tučom. Led veličine lješnjaka padao je na području općina Sikirevaca i Vrpolja. Prema dosadašnjim izvješćima, nije bilo veće štete. Na području općine Gundinaca padao je led veličine oraha, koji je oštetio usjeve, voće i povrtlarske kulture, a tek treba utvrditi kolika je šteta.

Vukovarsko-srijemsku županiju također je između 13,50 i 15,00 sati pogodilo jače nevrijeme s kišom i tučom. Prema dosadašnjim izvješćima, znatno su oštećeni usjevi, voće i povrtlarske kulture na području Babine Grede. U Cerni, Šiškovcima i Retkovcima, na predjelu Merolinu, tuča je učinila znatnu štetu, a kolika je ona točno, znat će se tijekom sutrašnjeg dana.

Između 15,30 i 16,00 sati Međimursku županiju pogodilo je nevrijeme praćeno jakom kišom i srednje jakom i jakom tučom, od veličine graška do veličine jajeta (u Pušćinama). Tuča je zahvatila Čakovec i mjesta oko Čakovca, a posebice Belicu, Malu Suboticu, Strahoninec, Pušćine i Nedelišće. Osim štete na poljoprivrednim kulturama, ima i zastoja u prometu zbog slomljenih grana i poplava na cestama. Vatrogasne postrojbe raščišćavaju ceste. U Maloj Subotici i Štefancu nestalo je električne energije, a trenutačno se popravljaju kvarovi.

Kiše praćene tučom bilo je i u nekim dijelovima Zagreba, u Jastrebarskom i Vinkovcima, a zasad nema izvješća o mogućim štetama.

Obrana od tuče djelovala je isključivo s prizemnim generatorima, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙