FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gundinci: led uništio ljetinu

GUNDINCI, 20. lipnja 2004. (Hina) - Jako nevrijeme praćeno tučom, kojeje oko 14 sati pogodilo granično područje između Brodsko-posavske iVukovarsko-srijemske županije, uzrokovalo je veliku štetu na ratarskimkulturama.
GUNDINCI, 20. lipnja 2004. (Hina) - Jako nevrijeme praćeno tučom, koje je oko 14 sati pogodilo granično područje između Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije, uzrokovalo je veliku štetu na ratarskim kulturama.

Prema prvim izvješćima, najveća je šteta u Gundincima, najistočnijem selu Brodsko- posavske županije. Ondje je led veličine oraha ili manjeg jajeta padao 15-ak minuta i, kažu seljaci, uništio pšenicu, kukuruz i šećernu repu, te voće i povrće.

Procjenjuje se da je šteta veća od 50 posto.

Raketar na lansirnoj postavi u Gundincima Stjepan Mihić rekao je da je obrana od tuče počela prijepodne, ali samo prizemnim generatorima. "Dok smo se branili raketama, tuče u Gundincima nije bilo", rekao je Stjepan Mihić, dodajući da je Državni hidrometeorološki zavod posljednje rakete s terena povukao prije nekoliko dana, te kako se i ovaj put dokazala neučinkovitost protugradne obrane prizemnim generatorima.

Nakon Gundinaca tuča je pogodila Babinu Gredu u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Na istoku Brodsko-posavske županije leda je bilo i na području Vrpolja i Sikirevaca. Vrpolje je zbog nevremena dva sata bilo bez električne energije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙