FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP ŠAH: KUBANAC LENIER DOMINGUEZ SENZACIJA PRVENSTVA

TRIPOLI, 28. lipnja 2004. (Hina) - Nakon eliminacije našeg velemajstoraZdenka Kožula, koji je u osmini finala Svjetskoga prvenstva poražen odBugarina Veselina Topalova, najveća senzacija prvenstva postao jeKubanac Lenier Dominguez.
TRIPOLI, 28. lipnja 2004. (Hina) - Nakon eliminacije našeg velemajstora Zdenka Kožula, koji je u osmini finala Svjetskoga prvenstva poražen od Bugarina Veselina Topalova, najveća senzacija prvenstva postao je Kubanac Lenier Dominguez.

U doigravanju ubrzanim tempom pobijedio je mnogo poznatijeg ruskog velemajstora Alekseja Drejeva s 2,5:1,5 i plasirao se među 8 najboljih igrača na svijetu. U dvobojima Radjabov-Smirnov i Griščuk-Beljavski odluka je pala tek nakon doigravanja brzopoteznim tempom. Radjabov i Griščuk slavili su s 3,5:2,5 i plasirali se u četvrtfinale. Posljednji u areni ostali su Rumunj Liviu-Dieter Nisipeanu i Rus Andrej Harlov. Tek u trećoj brzopoteznoj partiji u kojoj je bijeli imao 6, a crni 5 minuta Harlov je uspio postići pobjedu i plasirati se među 8 najboljih na Svjetskom prvenstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙